Renske de Vries GZ psycholoog - neuropsycholoog

Ervaring

Ik ben sinds 2013 werkzaam als (neuro)psycholoog en in 2018 heb ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Sinds mijn afstuderen in 2013 heb ik in verschillende behandelsettingen gewerkt, zoals het ziekenhuis, de basisGGZ en bij een bedrijf gespecialiseerd in re-integratie van zzp’ers die door ziekte zijn uitgevallen. Tot mei 2023 was ik naast de werkzaamheden in mijn praktijk ook werkzaam als GZ-psycholoog en regiebehandelaar in een multidisciplinair behandelteam bij Hersenz/ InteraktContour. Dit is een behandelorganisatie voor cliënten met hersenletsel (chronische fase). Denk hierbij aan cognitieve en psychosociale gevolgen van een hersenaandoening zoals CVA/beroerte, traumatisch hersenletsel, hersentumor, meningitis of epilepsie. Op deze werkplek heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Regelmatig volg ik een cursus of bezoek ik congressen om mijn kennis up to date te houden. Hierdoor blijven mijn behandelingen aansluiten bij de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten. Ik ben aangesloten bij Psychologen Utrecht, waardoor ik regelmatig overleg heb met collega GZ-psychologen. Daarnaast neem ik deel aan een intervisiegroep.


Achtergrond & interesses

Voordat ik psycholoog werd heb ik een periode als fysiotherapeut gewerkt. Al tijdens mijn stages ontdekte ik dat niet alleen het fysieke, maar ook het mentale deel van de mens mij interesseerde. Naar mijn idee staan fysieke en mentale klachten ook vaak met elkaar in verband.  Direct na mijn afstuderen als fysiotherapeut ben ik daarom  psychologie gaan studeren. De medische kant bleef mij interesseren, daarom koos ik de richting Hersenen & Gedrag en werd ik neuropsycholoog.  Ik heb beide vakgebieden een aantal jaren gecombineerd, maar heb uiteindelijk gekozen om mij volledig te focussen en specialiseren in psychologische behandeling. Maar de medische achtergrond ervaar ik nog altijd als erg waardevol en in mijn behandeling heb ik bijvoorbeeld ook aandacht voor levensstijl en beweging.


En verder?

Van oorsprong kom ik uit Groningen, maar inmiddels woon ik al jaren in Utrecht. Ik woon samen met mijn vriend en onze twee kinderen (2 en 5 jaar). Andere interesses waar ik graag tijd aan besteed zijn sporten (hardlopen, spinning, yoga) en contact met familie en vrienden. Vakanties besteed ik graag aan een mooie reis of wintersport.


Lidmaatschap

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten (LVVP)


Registraties

  • GZ-psycholoog BIG: 19912302825
  • AGB-code: 94107837